[squid-users] Poor performance of squid-2.5 on Redhat 7.2 compared to Solaris 8 on x86

From: Peter Arnold <arnoldpj@dont-contact.us>
Date: Wed, 20 Feb 2002 18:10:28 +1000 (EST)

I've been working with squid for some time on low end x86/solaris platform.
I concocted a really slick config on that worked well to impress the powers
that be such that bought some new IBM PIII/1.13Ghz 512Mb etc etc to replace
the solaris X86 P200 128Mb etc... woopee! except they wanted Redhat because
IBM support redhat....

Anyway we have a url we can access that indicates download speed and for
some reason the solis box ALWAYS leaves the Redhat box for dead....1500Kbps
vs 200-300Kbps

The same speed applies for the bundled version of Squid in Redhat that is

I recompiled the exact same versions on solaris as redhat with the same
./configure --prefix=/opt/squid-2.5 '--enable-storeio=ufs diskd null' --
enable-icmp --enable-delay-pools --enable-useragent-log --enable-
referer-log --enable-snmp --enable-underscores '--enable-auth=basic ntlm' '-
-enable-basic-auth-helpers=PAM' --enable-ntlm-auth-helpers=NTLMSSP
except I included LDAP in the helpers on redhat
Squid is configured on both with a null cache_dir but otherwise is pretty
stock standard.
Solaris/Sqiuid still wins by a factor of 5!

Is there any trick to Squid on Redhat that I should know about? Can anyone
offer any advice on trouble shooting this?

Thanks in advance
Peter Arnold
Received on Wed Feb 20 2002 - 01:06:12 MST

This archive was generated by hypermail pre-2.1.9 : Tue Dec 09 2003 - 17:06:26 MST